Halutko lisätietoa? Soita : 050 565 5000
Lähetä viesti : myynti@tarpela.fi

Näin valitset Garden Lights -pihavalaistuksen

Kaikki Garden Lights valaisimet ovat yhteensopivia, joten voit valita pihallesi juuri haluamasi valaisimet, juuri niin monta kuin itse haluat. Valitse pylväsvaloja reunustamaan pihaa ja kävelyreittiä, kohdevaloja korostamaan puutarhan yksityiskohtia sekä terassivaloja luomaan tunnelmallista iltavalaistusta terassille tai patiolle. Seinävaloilla voit korostaa rakennusten seiniä ja pylväitä sekä riippuvalaisimella tuoda lämmintä valoa lasitetulle terassille. Voit kytkeä kaikki valaisimet samaan muuntajaan ja kaapeleihin. Myöhemmin voit halutessasi lisätä valoja tai siirtää niiden paikkaa helposti.

Garden Lights valot toimivat 12 voltin turvajännitteellä, joten voit täysin turvallisesti kytkeä ja asentaa ne itse, ilman erikoistyökaluja tai sähköasentajan pätevyyttä. Turvajännitekaapelista ei voi saada haitallista sähköiskua, joten niitä ei myöskään tarvitse kaivaa syvälle maahan kuten verkkovirtakaapeli. Kaapelit peitetään vain pois näkyvistä pintamaan, koristekivien tai kuorikatteen alle. Näin piha säilyy ehyenä ja se on kerralla siistin näköinen, aivan kuin valot olisivat aina olleet siinä!

 

TOIMI NÄIN:

1. VALITSE VALAISIMET. Voit valita juuri niin monta valaisinta kuin haluat koko tunnelma-, terassi- ja puutarhavalaisimien valikoimastamme ja yhdistää vapaasti kaikki keskenään samaan järjestelmään.

2. VALITSE MUUNTAJA. Valitse sopiva muuntaja laskemalla valaisimien polttimoiden tehot yhteen ja lisää tähän n. 20%. Vaihtoehtoina ovat 21 W, 60 W ja 150 W muuntajat. Ota laskennassa huomioon myös mahdollisen hämäräkytkimen 1 W kulutus sekä myöhempi laajennustarve. Yhdellä muuntajalla voi tehdä pisimmillään jopa 80 metriä pitkän kaapeloinnin.

3. VALITSE KAAPELIT. Kun kaapeloinnin pisin matka muuntajalta viimeiselle valolle on enintään 30 m tai virrankulutus 35 W, voit käyttää SPT-1 kaapeleita (6 m jatkokaapeli ja 10 m pääkaapeli). Laajemmalle järjestelmälle suositellaan SPT-3 kaapeleita (10 m jatkokaapeli ja 15 m pääkaapeli).  Liitä tarvittavan määrä kaapeleita peräkkäin, jotta virta saadaan vietyä kaikille valaisimille.  

Kaapelijakajalla voit jakaa yhden liitiimen kolmelle ja kierreliittimellä saat liitoksen haluamaasi paikkaan kaapelissa. Kaikki kaapelit ja liittimet ovat keskenään yhteensopivia.

Viimeksi katsotut

ylös